Lokale partijen verdubbelen zetelaantal in Eerste Kamer

De lokale, onafhankelijke partijen verdubbelen hun zetelaantal in de Eerste Kamer. Volgens een peiling van Maurice de Hond groeit het aantal zetels van één naar twee zetels in de Senaat. Deze groei is ook goed nieuws voor Lokale Partijen Zuid-Holland (LPZH). De partij wil dit jaar een of meerdere zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland halen.

“Een verdubbeling van het aantal zetels betekent dat er meer steun komt voor lokale partijen in de provincie,” zegt Bernard Minderhoud, lijsttrekker voor LPZH en beoogd lijsttrekker voor de OSF in de Eerste Kamer. Volgens LPZH neemt het vertrouwen, ondanks het gebrek aan ruimte die lokalen krijgen in de landelijke media, in de provincie toe. “Als lokale partijen in de provincie en de OSF dezelfde ruimte krijgen in het verkiezingsgeweld van de landelijke partijen, dan kan de uitslag van de verkiezingen voor de lokale partijen zelfs nog beter worden.”

Volgens Minderhoud gaan de aankomende verkiezingen niet om de landelijke politiek. “In de eerste plaats moeten Provinciale Statenverkiezingen gaan over wat er de komende vier jaar gaat gebeuren in de directe leefomgeving van onze inwoners. Het moet niet neergezet worden als een referendum over het kabinet Rutte 3 of een ander statement van de oppositie of coalitie in de Tweede Kamer. Daarmee worden de provinciale kiezers behoorlijk tekort gedaan. Over 2,5 jaar stemmen we in principe weer over het landelijke beleid,” besluit Minderhoud.

Foto: Minister-president Rutte

Geef een reactie