LPZH: Provinciale verkiezingen gaan om de lokale leefomgeving

Verkiezingen draaien niet om landelijke politiek

Lokale Partijen Zuid-Holland (LPZH) hekelt de aandacht voor landelijke partijen en onderwerpen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens de partij moeten de verkiezingen gaan om het effect op de directe leefomgeving en niet om landelijke, politieke belangen.
“Het gaat hier om wat de inwoner van een bepaalde provincie de komende vier jaar graag wenst in de directe leefomgeving,” zegt Bernard Minderhoud, lijsttrekker van LPZH en beoogd lijsttrekker voor de Eerste Kamer voor de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF), hierover. “Dit is iets waar de lokale, onafhankelijke, politieke partijen veel gevoel bij hebben. Deze partijen waren bij de verkiezingen van de gemeente goed voor 34% van de stemmen. Maar deze partijen worden ten onrechte buiten de mediadebatten gehouden.”

Bernard Minderhoud is verbaasd dat er door de media geen ruimte wordt geboden voor deze partijen. “Het lijkt wel alsof de verkiezingen van de provincie een krachtmeting zijn van Tweede Kamerleden. Wat weten de heren en dames over de provinciale punten? De provincie gaat niet over koopkrachtplaatjes en het Klimaatakkoord. Op deze manier kapen ze de democratie en zal het vertrouwen in de politiek verder afnemen.”

LPZH roept media daarom op om de inwoners niet langer in de kou te laten staan. “De komende verkiezingen gaan over de provincie. Pas op de tweede plaats kiezen de statenleden straks een nieuwe Eerste Kamer. Maar de politieke discussie over de grote onderwerpen vindt niet in de Eerste Kamer plaats, dat gebeurt in de Tweede Kamer. Media zouden veel meer moeite moeten doen om de provincie in te trekken om daar te horen wat er speelt,“ aldus Minderhoud.

LPZH bestaat uit een samenwerking van lokale partijen in de provincie Zuid-Holland en is samen met andere, onafhankelijke partijen in de provincies verenigd in het platform OSF. De OSF is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF één zetel in de Senaat.

2 gedachten over “LPZH: Provinciale verkiezingen gaan om de lokale leefomgeving”

Geef een reactie