Bernard Minderhoud beoogd OSF-lijsttrekker Eerste Kamer

Lijsttrekker Bernard Minderhoud (44) van de Lokale Partijen Zuid Holland is voorgedragen door de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) als lijsttrekker voor de partij bij de Eerste Kamer verkiezingen. De leden voor de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van de Provinciale Staten.

De OSF is een platform van onafhankelijke, politieke partijen. Deze partijen werken landelijk samen in de OSF, door ervaringen te delen en te werken aan de toekomst van de onafhankelijke politiek in Nederland. Onder andere Lokale Partijen Zuid-Holland (LPZH) is lid van de OSF.

Bernard Minderhoud is raadslid van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp en was in de afgelopen raadsperiode wethouder namens deze partij. Minderhoud: “Als wethouder in de periode 2014-2017 en nu als raadslid zet ik mij in om op een heldere en normale manier de belangen van inwoners uit te dragen. Zowel het geluid op links als rechts. Wij streven geen ideologie na maar de belangen van onze inwoners. Wij willen vooral kijken hoe we het onafhankelijke belang van de lokale kiezers kunnen waarborgen.”

LPZH is trots op de voordracht van Minderhoud als lijsttrekker. “Het toont aan dat wij als vrij jonge partij grote stappen hebben gezet in de afgelopen jaren,” vertelt Ina Mantjes bestuurslid van LPZH en fractievoorzitter van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp. “Onze partij doet mee aan de Provinciale Statenverkiezingen en nu mogen wij ook de beoogd lijsttrekker voor de Eerste Kamer leveren.”

Momenteel wordt OSF in de Eerste Kamer vertegenwoordigd door Hendrik ten Hoeve. Na drie periodes vindt deze het tijd voor een opvolger, vandaar dat de leden van het OSF platform in maart 2019 een nieuwe lijsttrekker kiezen.

Geef een reactie