Hart Voor Katwijk gaat Provinciaal

Hart Voor Katwijk strijd voor haar idealen en de beloftes uit haar verkiezingsprogramma. Wie ons in de Raad volgt weet dat we daar als enige lokale partij geen concessies aan gedaan hebben. Waar KiesKatwijk (van “Nieuwe mensen- Andere politiek”) inmiddels voor 90% met de collegepartijen meestemt en GemeenteBelangen na interne ruzie over de wethouderbaan lamgeslagen is gaat Hart Voor Katwijk gestaag door op de ingeslagen weg en laten we het niet afweten.

Sterker nog: we zetten er nog een tandje bij.
Samen met andere lokale partijen heeft Hart Voor Katwijk het initiatief genomen tot de oprichting van een nieuwe provinciale partij: Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland. Partijen die net als wij dicht bij de mensen willen staan, met de voeten in de lokale klei en van onderop aan praktische, concrete oplossingen willen werken. Deze lokale partijen wilden net als wij onafhankelijk blijven denken en niet een filiaal zijn van een grote landelijke partij met bijhorende kadaverdiscipline en baantjesjagerij.

Het bijkomende gevolg van ons initiatief is geweest dat er vooral in onze regio een hecht netwerk is ontstaan waarin lokale partijen hun praktische oplossingen uitwisselen. Zo kan een nog beter tegenwicht worden gevormd aan de vaak gebrekkig functionerende lokale filialen van de landelijke partijen.

Vrijdag 6 februari waren de formaliteiten rond en kreeg de nieuwe lokale provinciale partij door loting lijstnummer 14 toebedeeld.
Het resultaat is dat u op 18 maart niet kunt stemmen op Rutte of Samson, Pechthold, Wilders, Roemers, Slob of Sybrand van Haersma Buma maar wèl op de Katwijkers Anita van Ginkel (plek 2), Albert de Klerk (nr.9), Björn Moonen (nr.10) en Petra van Dijk (nr.17). Zij zijn de komende weken niet met mooie verhalen op de nationale televisie maar wonen en lopen in uw eigen gemeente rond. Vier benaderbare “Hart Voor Katwijkers” die de stem van uw eigen omgeving in de provinciale politiek graag voor u willen laten horen via lijst 14 van de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland.

Har(t)d nodig want de provincie bemoeit zich veel te veel met Katwijk als het gaat om de ondertunneling N206, vliegveld en het openbaar vervoer.
De kandidaten van Hart Voor Katwijk vinden dat het tijd wordt dat we dit gaan omdraaien: dat wij Katwijkers zich met de provincie gaan bemoeien. Vanuit de lokale basis vertellen hoe wij vinden dat het daar moet.
Hart Voor Katwijk wil dat het in de raadzaal gebruikte B&W-excuus “Mag niet van de provincie” een uitstervende echo wordt!

Anita van Ginkel, kandidaat Statenlid, lijst 14, nr 2

Geef een reactie