Huidige politiek in Provincie Zuid-Holland laat u als kiezer barsten!

Aanstaande woensdag 18 maart 2015 worden de Provinciale Staten verkiezingen gehouden. Ik vergeet de Waterschapsverkiezingen niet, maar daar wil ik het nu niet over hebben.  
Bij verkiezingen is het de bedoeling dat de politieke partijen en hun vertegenwoordigers in de Provinciale Staten verantwoording afleggen over hun gevoerde beleid en besluiten in de afgelopen bestuurlijke periode. Daarnaast ben ik als kiezer zeer benieuwd naar de plannen die zij hebben voor de komende 4 jaren.

Tot op heden heb ik niets van bovenstaande van deze gevestigde lokale partijen gehoord. Dit komt natuurlijk omdat alle kandidaten voor de Staten vooral in het kielzog van de landelijke kopstukken op het pluche proberen te komen. Waar ze zelf politiek voor staan wordt mij helemaal niet duidelijk. De media helpen hier niet aan mee en lopen willoos achter deze rattenvangers aan.
Wanneer ik bijvoorbeeld op VVD Cromstrijen google, krijg ik de keus om Provinciale Staten verkiezingen te kiezen. Verbazend om te zien dat ik dan alleen maar Rutte en landelijk nieuws te zien krijg. De Provinciale politiek is gekaapt door de landelijke bobo’s.

Maar ook de politieke partijen zijn de weg helemaal kwijt. Teksten als: “Reken af, 100% sociaal” of “Het CDA staat volledig achter ons” en “VVD houdt koers” helpen mij helemaal niet. Wat rekenen we dan af, stond het CDA dan eerst niet achter ons of welke koers varen we dan nu en straks? U mag het zeggen en ook vooral zelf uitzoeken. Politieke partijen spreken over onderwerpen die niets met de provincie te maken hebben. De Provincie gaat alleen over ruimte, milieu en natuur.

En ik ben van mening dat ze daar niet van zouden moeten zijn!

Als voorbeeld noem ik het winddossier dat Voorne Putten, Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard behoorlijk bezighoudt. De Provincie moet van de Rijksoverheid windmolens leveren en gaat vervolgens als een olifant in de bekende kast aan de slag. Zonder enig aanwijsbaar draagvlak in de regio zijn de huidige Statenleden en hun politieke partijen gaan schetsen waar de molens het beste kunnen komen. En dan nog verbaasd zijn dat de inwoners en bestuurders moeilijk doen en kritische vragen stellen. Mijn ervaring is dat veel van deze Statenleden niet luisteren naar de lokale bestuurders. En ligt de gemeente dwars en krijgen de Statenleden hun zin niet, dan worden ze boos en gaan ze zelf aan de slag op het grondgebied van de gemeente. Dit heeft niets meer met besturen te maken en wijs staatsman of vrouw zijn!
Het helpt dan ook niet als een CDA/VVD/PvdA-raadslid in een gemeente contact opneemt met zijn familielid in de Provinciale Staten. Ondanks dezelfde kleur, ze laten je gewoon barsten. Een politieke kleur heeft in de Staten geen enkele waarde. Politiek moet voor de mensen zijn, maar naar mijn mening is het bij veel Statenleden juist andersom.

Daarom is Gemeentebelangen Korendijk (GBK) een politiek onafhankelijke partij. Mensen van allerlei politieke kleuren werken samen aan de lokale belangen van onze gemeente. Mensen begrijpen dit en hebben geen zin meer in politieke taal. Gewoon zeggen, doen en aanpakken met respect voor elkaar. Daar staat een lokale partij voor. Samen lokaal oplossen! Er bestaan namelijk geen christelijke of sociale lantaarnpalen.

GBK wil juist dit geluid ook laten horen in de Provincie. Dat is hard nodig. Kijk maar naar het winddossier. De huidige gevestigde politieke partijen hebben ons niet willen horen en gaan los van hun politieke vrienden in de gemeente hun eigen gang. Alle politieke partijen behalve PVV stemden in de Staten vóór de windmolens in Korendijk en vóór de provinciale procedure om zelf de windmolens te plaatsen. Zij hebben u als kiezers buitenspel gezet.

En op deze mensen en partijen gaat u weer stemmen? Ik schat u wijzer in! 

GBK is lid geworden van de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland. Deze samenwerking van lokale partijen wil het lokale geluid krachtiger laten horen in de Provincie. Zonder politieke kleuring maar met de kleuring van u als inwoner en lokale partijen. Dat is volgens mij hard nodig!

JohanvanDriel kandidaat Statenlid lijst 14

 

 

 

Johan van Driel, Kandidaat Statenlid Lijst 14

 

 

 

Geef een reactie