Verkiezingsborden plakken in Kaag en Braasem is een vak apart!

Posteroorlog in verkiezingstijd

Samen voor Kaag en Braassem heeft zich aangesloten bij de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland en doet via die partij mee met de provinciale verkiezingen van 18 maart. Omdat onze mooie gemeente geen houten borden beschikbaar stelt voor politieke verkiezingsposters, moeten de partijen het doen met de vrije plakplaatsen in de gemeente.

Opgewekt ging de plakploeg van SvKB dan ook vorige week op pad om de VLPZH-posters op te hangen. Simpele witte vellen met zwarte letters. Er hingen nog geen posters dus bescheiden als de partij is, plakten we de platen in de hoeken van de borden. Dan konden de anderen er nog makkelijk bij. Dachten wij.
Tot onze verbazing plakten die andere partijen echter rücksichtslos óver de VLP-poster heen. Met de posters van D66 en GroenLinks – die laatste partij deed hier niet eens mee met de raadsverkiezingen maar dat terzijde – zijn de borden bij vol. Dat betekent dat CDA, PvdA en andere politieke partijen weer over die twee moeten plakken als zij ruimte claimen.
En wij? De lokale partij met de kleine portemonnee, niet gesteund door een landelijke campagnemachine en campagnekas? Onze posters zijn nu al ondergesneeuwd. De enige troost is dat ook D66 en GroenLinks binnenkort zullen worden overgeplakt. Is het niet door landelijke partijen, dan is het wel door ons. Want in een tijd van verkiezingen is een posteroorlog gerechtvaardigd. Zeker als de strijd is uitgelokt door D66 en GroenLinks met hun oncollegiale plakploeg.

http://www.samenvoorkaagenbraassem.nl/weblog1.asp?id=197

Geef een reactie