Website van Nederland Lokaal aangepast

Nederland Lokaal gaat onder druk van de Zoetermeerse lijsttrekker Hilbrand Nawijn de kaart op de website aanpassen waarop lokale partijen staan die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dit gebeurt nadat de Telegraaf een onderzoek instelde naar de handel en wandel van de nieuwe politieke vereniging.

Volgens Nederland Lokaal-voorzitter Bert Euser, die zijn vereniging profileert met Hilbrand Nawijn en Léonie Sazias, hebben de partijen die ongewild deel uitmaken van zijn vereniging, pech.

Een steekproef onder lokale partijen, waaronder Hart Voor Katwijk, die op de website staan vermeld bracht aan het licht dat er partijen worden opgevoerd die niet bestaan of niks met Nederland Lokaal te maken willen hebben. Dit terwijl voorzitter Bert Euser op 15 februari in het programma van Harry Mens nog bekend maakte dat zich maar liefst 200 partijen hadden aangesloten.

,,Dit is stom”, zegt Nawijn in een reactie. ,,Er is gewerkt met een lijst van een paar jaar geleden. Die wordt nu aangepast”. Gisteravond liet Euser, voormalig wethouder van de gemeente Albrandswaard, nog weten dat de partijen die op de kaart staan vermeld pech hebben. De kaart is sinds vanochtend niet meer op de site van de politieke vereniging te zien.
Inmiddels melden zich steeds meer lokale partijen die zeggen niets met Nederland Lokaal van doen te hebben.

“Nederland lokaal door het stof”, door Marieke van Essen (Telegraaf 5 maart)

Geef een reactie