Doe de woonomgevingstest

De provincie Zuid-Holland doet een groot onderzoek naar het woongeluk onder Zuid-Hollanders. Voordat er gebouwd wordt, is het van belang om te weten in wat voor type woning en omgeving inwoners van de provincie Zuid-Holland bijvoorbeeld het liefst wonen. Daarin is het ook van belang om te weten wat de mening en behoefte is bij een aantal andere onderwerpen, zoals voorzieningen in de omgeving en behoefte ten aanzien van mobiliteit.

De Grote Omgevingstest is een groot en breed onderzoek waarin de mening, motivatie en voorkeur van Zuid-Hollanders ten aanzien van diverse aspecten van wonen en ‘woongeluk’ wordt verzameld. De wereld blijft veranderen en de bevolkingsbehoefte daardoor ook. Hoe men zijn of haar dagelijks leven inricht met wonen, werken, reizen en recreëren is heel anders dan 10 jaar geleden. Intussen is er veel vraag naar nieuwe woningen, woningen die er onvoldoende zijn.

De resultaten van het onderzoek worden door provincie, gemeenten, corporaties en marktpartijen gebruikt om de bouw van nieuwe woningen en de inrichting van woonwijken zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van bewoners.

LPZH (Lokale Partijen Zuid-Holland) is groot voorstander van het luisteren naar de bevolking en het beter afstemmen van provincieplannen met betrokken gemeenten. LPZH roept inwoners daarom op gebruik te maken van de mogelijkheid om de enquête in te vullen, zodat er meer invulling gegeven kan worden aan de behoefte van de lokale inwoners.

1 gedachte over “Doe de woonomgevingstest”

  1. Hoe kan het dat mensen die scheef won en en bv inschrijven op een b etaalbvare nieuwbouw woning niet meer voorhand worden benaderd. Het was toch de bedoeling dat men uit zijn sociale huurwoning ging. Of was het een o ordinaire huur verhoging.

    Ik denk dat er veel behoefte is aan betaalbare huurwoningen met boven de sociale huurprij s en dan met garanties dat de huren daar van 10 jaar bevroren worden

Geef een reactie