Stem lokaal op 18 maart Lijst 14.

Op 18 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Op televisie en radio worden alleen de gevestigde partijen gepromoot. Ze beschikken over vele miljoenen euro’s om campagne te voeren. Maar op al die landelijke politici die op de buis en radio verschijnen kan je helemaal niet stemmen! Niet op Geert Wilders, Alexander Pechthold, Haersma Buma, Diederik Samson, Roemer of premier Mark. Nee, geen van deze mannen staan op het stembiljet.

Wie er wel op staan dat zijn wij, de plaatselijke politici uit uw eigen Duin- & Bollenstreek. Op Lijst 14 van de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland staan maar liefst maar liefst 18 kandidaten uit de Bollenstreek!  Veelal met politiek ervaren mensen die dagelijks met de voeten in de lokale klei staan. Met concrete problemen bezig zijn, dicht bij en met de mensen van hun gemeente.

Hoe anders is dat met die landelijke politici die abstracte algemene verhalen afdraaien. Verhalen die over de landelijke politiek gaan en niets te maken hebben de provinciale politiek. En daar hoort het toch eigenlijk om te gaan? Bij verkiezingen hoor je Statenleden af te rekenen op wat ze vier jaar in de provincie hebben gepresteerd of juist niet hebben gepresteerd. Je kijkt bij de stemafweging wat ze voor de toekomst beloven. De media en landelijke politiek hoor je hier nauwelijks over.
Ze maken zo de provinciale politiek kapot omdat de kiezer nooit te weten komt op wie hij nu werkelijk stemt. Door peperdure campagnes van de gevestigde landelijke partijen en de daarin meegaande media wordt de provinciale politicus niet meer gewogen.

Wie bijvoorbeeld stemt op de PVV vanwege Geert, Alexander of Mark, kruist in het stemhokje een kandidaat aan die hij misschien helemaal niet kent!
En die Eerste Kamer dan? Die verkiezingen zijn ver weg, pas op 26 mei en daar heeft u niets over te zeggen. Dat doen die voor u vaak onbekende Statenleden die op de slippen van hun lijsttrekkers zijn binnengekomen.

Daarom: stem op iemand die de lokale politiek in de provincie brengt. Iemand die u, anders dan die landelijke kopstukken, wèl kunt benaderen voor het oplossen van  problemen met de overheid. Iemand die uw gemeente en buurt waarin u leeft kent.

Stem dus op lijst 14. Stem lokaal op de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland!

Anita van Ginkel, kandidaat nr 2 Lijst 14
Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland

Geef een reactie