Arriva verlengt concessie Zuid-Holland Noord met twee jaar

Arriva mag tot 11 december 2022 het busvervoer in het gebied Zuid-Holland Noord blijven verzorgen. Gedeputeerde Staten heeft besloten om de huidige concessie voor het openbaar vervoer met twee jaar te verlengen.

De huidige concessie loopt af in december 2020. De concessie kan met maximaal twee jaar verlengd worden. Door hier nu voor te kiezen, ontstaan er mogelijkheden om nieuwe ontwikkelingen te kunnen doorvoeren binnen de concessieperiode. Dit betekent bijvoorbeeld dat per september 2019 de volledige stadsdienst in Leiden verduurzaamd zal zijn door de inzet van 23 nieuwe elektrische bussen. Dit levert een besparing op van 6.400 ton CO2 voor de rest van de looptijd van het contract.

Volgens Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland biedt de keuze voor de verlenging van de concessie de mogelijkheid om een flinke kwaliteitsslag te maken. “Ik ben er trots op dat Arriva in 2019 de stadsdienst Leiden volledig elektrisch maakt,” stelt Vermeulen. “Tegelijkertijd hebben we door de verlenging de tijd om samen met de regio zorgvuldig de wensen voor de periode na 2022 te bepalen.”

Arriva is ook behoorlijk tevreden met de keuze. Zo laat Anne Hettinga, voorzitter van de Raad van Bestuur van Arriva, weten: “Sinds 2012 zijn wij verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord en ik ben er trots op dat dit contract nu met 2 jaar verlengd wordt. In het bijzonder ben ik trots op de medewerkers die hier elke dag weer klaar staan om de reizigers een goede reis te bezorgen.”

Geef een reactie