Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers blijf lokaal stemmen!

Het aantal lokale partijen in Katwijk blijft ondanks de afsplitsing van de heren Van Tol en Bol van GemeenteBelangen gelijk. Drie. “Huh? Zult u zeggen het zijn er toch vier?” Nee, ik ben KiesKatwijk niet vergeten, maar sinds de Provinciale Verkiezingen weten we dat dit een onderdeel is van 50Plus. U zult maar KiesKatwijk gestemd hebben met de gedachte dat je bij de gemeenteraadverkiezingen juist niet op een landelijke partij wilde stemmen.

Jaap Haasnoot kan van twee walletjes eten, maar dan wordt het er voor een “KiesKatwijk-kiezer” ook niet gemakkelijker op. Met welke pet heb je met Haasnoot te maken, zijn 50Plus provinciepet of zijn KiesKatwijk lokaalpet?

Als Jaap Haasnoot consequent was had hij zich met zijn partij aangesloten bij Lijst 14 de Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland. Ik denk dat hij daar ook een hoge plaats op de lijst had kunnen krijgen. Hierop staan overigens maar liefst 4 Hart Voor Katwijkers, ikzelf op plek 2.
Dezelfde vraag kan je stellen aan de heren van GemeenteBelangen, waarom deden ze niet mee met lijst 14? Waarschijnlijk teveel intern bezig toen lijst 14 Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland werd opgericht. (Niet te verwarren met Lijst 12, Nederland Lokaal dat een landelijke partij wil zijn).

In ieder geval hoop ik dat de lokale kiezer lokaal blijft stemmen en niet bij voorbeeld overloopt naar een Ouderenpartij die tot nu toe in Den Haag er een potje van gemaakt heeft. In Katwijk zijn steeds duizenden lokale stemmen uitgebracht bij de gemeenteraadsverkiezingen, dat moet zo blijven.

Ik wil alle kiezers vragen, die van KiesKatwijk, GemeenteBelangen en Hart Voor Katwijk dat nu weer te doen bij de provinciale verkiezingen.

Stem dus weer lokaal!
Om ook Katwijkse belangen die u rechtstreeks raken in de provincie naar voren te brengen.
Om een tegenwicht te geven aan al die onbekende provinciale politici die op de slippen van hun landelijke lijsttrekkers binnengekomen, zonder zich nu te hoeven verantwoorden voor hun daden maar wel beslissen over ons. Denk aan het vliegveld Valkenburg, de ondertunneling van de N206, het openbaar vervoer, de hoeveelheid groen in onze gemeente.
Omdat u inmiddels moe bent van de landelijke politici die de media domineren maar waarop je niet kunt stemmen.

Kies voor praktische lokale oplossingen door ervaren integere en toegankelijke politici uit eigen plaats/streek. Kies daarom lijst 14, de Verenigde Lokale Partijen in Zuid-Holland.

Anita van Ginkel,
namens Hart Voor Katwijk

Geef een reactie