LPZH nodigt lokale partijen uit zich aan te sluiten

LPZH heeft alle lokale partijen in Zuid-Holland uitgenodigd zich aan te sluiten bij de provinciale partij voor lokale partijen. In een brief aan de lokale partijen nodigt LPZH de lokalen uit voor een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 10 november a.s. Tijdens de bijeenkomst wil de LPZH de lokale partijen vragen om lid te worden en samen te werken om ook een lokale stem in de Provinciale Staten te bewerkstelligen.

“Er zijn onderwerpen die lokale belangen en besluitvorming overstijgen en waarbij samenwerking met andere lokale partijen richting Provincie en zelfs het Rijk noodzakelijk is,” schrijft de partij in de brief. “Juist om uw lokale geluid daar ook te laten horen. Van onderaf ingebracht, denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaatsing van windmolens of de vervuiling van ons drinkwater door het Dordtse bedrijf Chemours.”

Volgens LPZH hebben de lokale partijen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen 33% van de stemmen gekregen en wordt het tijd om die stemmen ook op provinciaal niveau te gaan benutten.

Het uitgangspunt van LPZH is om de lokale autonomie van lokale partijen te respecteren. “Wat lokaal kan, moet ook lokaal gebeuren,” stelt de partij dan ook. Daarom heeft de LPZH een partijprogramma op hoofdlijnen opgesteld die niet ingrijpt op deze lokale autonomie, maar versterkend werkt om ook in de provincie voor deze lokale belangen op te komen. De partij biedt nieuwe leden nog ruimte om het programma aan te passen alvorens er een definitief voorstel komt te liggen voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Het huidige partijprogramma geeft geïnteresseerden een goede indruk waar de partij voor staat en hoe de partij de lokale autonomie respecteert,” zegt het partijbestuur.

Een voordeel is dat LPZH zich ook heeft aangesloten bij de OSF (Onafhankelijke Senaatsfractie). De OSF biedt lokale provinciale partijen een platform om het lokale geluid ook in de senaat te laten horen. Bovendien beschikt de OSF ook over een wetenschappelijk bureau waar de lokale provincialen en hun leden gebruik van kunnen maken. Daarnaast kan lidmaatschap van de OSF lokale partijen via de LPZH ook financiële voordelen opleveren.

LPZH hoopt op een grote opkomst. Met LPZH erbij, hebben 10 van de 12 provincies een lokale, provinciale partij om de lokale stemmen binnen de provincie te vertegenwoordigen.

Bijlage:
Uitnodigingsbrief lokale partijen

4 gedachten over “LPZH nodigt lokale partijen uit zich aan te sluiten”

  1. Maak van de LPZH een zelfstandige onafhankelijke partij die opkomt voor de lokale belangen van de gemeenten, zonder formele binding met de lokale partijen, en vraag de nog niet aangemelde partijen alsnog campagne te willen voeren tbv de a.s. provinciale verkiezingen.

  2. ik, Dave Salomons van Leefbaar 3B, zal 10 november aanwezig zijn. Wij komen met 3 personen te weten : Leon Erwich, Patra Steehouwer en ik.

    tot de 10e

Geef een reactie